Zlaté prsteny

Vyberte si z naší nabídky zlatých prstenů ten pravý. Nabízíme prsteny ze žlutého, bílého nebo kombinovaného zlata. Zlaté prsteny dodáváme na zakázku přímo ve Vámi zvolené velikosti kroužku. 

Podkategorie

  • Nádherné prsteny různých tvarů vyrobené ze 14-ti karátového žlutého zlata. Nabízíme hladké kroužky i masivní šperky, typicky princeznovské prstýnky i elegantní modernu. Šperky ze žlutého zlata jsou nadčasovou klasikou, jejich obliba přetrvává celá tisíciletí. Velmi často se stávají rodinným klenotem, který se předává z generaci na generaci a jehož hodnota je nejenom finanční, ale i historická a citová.

  • Krásné prsteny vyrobené v moderní kombinaci několika druhů zlata. Míchání různých barev kovů je jedním z největších šperkařských trendů posledních několika let - nejčastěji jde o klenoty ze žlutého zlata lehce dekorované zlatem bílým. Sáhnete-li tedy po prstenu vyrobeném v této kombinaci, rozhodně nesaháte vedle.

  • Šperky z bílého zlata se v posledních letech těší nebývalé oblibě. V naší nabídce prstenů z bílého zlata naleznete prsteny klasické i nevšedního vzezření, úzké i masivní, jednoduché nebo složitě vypracované, hladké i ozdobené. Většina zdobených prstenů je osazena syntetickými zirkony.

    Bílé zlato vzniká jako slitina žlutého zlata s alespoň jedním bílým kovem, nejčastěji s manganem, palladiem nebo stříbrem. Dříve se k zabarvení zlata do bíla využíval i nikl. Díky častým alergickým reakcím uživatelů se však od barvení tímto kovem v řadě zemí ustoupilo. 

    Povrch většiny prstenů z bílého zlata v naší nabídce je opatřen tzv. rhodiační úpravou. Kov je potažen tenkou vrstvou rhodia, díky které získává hezčí, tmavší a lesklejší vzhled a větší odolnost vůči korozi.